Praktijkinformatie

Afspraak maken

Op maandag tussen 13.30 en 14 uur en op woensdag tussen 13 en 13.30 uur (m.u.v. de schoolvakanties en feestdagen) ben ik telefonisch bereikbaar voor het inplannen van afspraken of het stellen van een korte vraag. Het telefoonnummer van de praktijk is 0624129903. Op dit moment is de wachttijd voor nieuwe cliënten ongeveer 6-8 weken. Ook kunt u mij een bericht sturen door te mailen naar info@orthobalans.nl.

Tarieven en vergoeding

De tarieven voor een consult zijn per 1-1-2022 25 euro per kwartier. Het eerste consult duur gemiddeld 1 tot 1,5 uur, vervolgconsulten 45 minuten tot 1 uur. Het traject bestaat gemiddeld uit 5 sessies. Tussen het eerste en vervolgconsult zit meestal 1 maand. Kosten voor eventueel aanvullend laboratoriumonderzoek vallen buiten de consulttarieven.

Afhankelijk van het aanvullende pakket van uw zorgverzekering worden mijn consulten (gedeeltelijk) vergoed. Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars, ik verzoek u zelf na te vragen bij uw verzekering of mijn therapie wordt vergoed uit uw aanvullende pakket. Ik verleen orthomoleculaire therapie, haptotherpie en overige natuurgeneeskunde en ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG en ingeschreven bij het overkoepelende HBO register RBCZ. Mijn AGB zorgverlenersnummer is 90-042414, mijn praktijkcode 90-51202.

Voor meer informatie over vergoedingen in 2022 voor complementaire geneeswijzen zie :https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen Orthomoleculaire therapie wordt in 2022 niet meer door elke zorgverzekeraar vergoed. Voor meer informatie over vergoeding orthomoleculaire therapie in 2022 zie: https://www.zorgkiezer.nl/vergoedingen/orthomoleculaire-geneeskunde. Kosten voor eventueel aanvullend laboratoriumonderzoek worden nooit vergoed door de zorgverzekeraars.

Hieronder vindt u een overzicht van mijn tarieven, per 1 januari 2022:

  • Orthomoleculair, overige natuurgeneeskundig en/of haptotherapie consult: 25 euro per kwartier / 50 euro per half uur/ 75 euro 45 minuten/ 100 euro per uur/150 euro voor anderhalf uur
  • Telefonisch of onlineconsult: 25 euro per kwartier

Wanneer u uw gemaakte afspraak wilt afzeggen of verplaatsen, dient u dit uiterlijk 24 uur voor uw afspraak te doen. Indien u de afspraak niet of later worden afgezegd, zal de consultprijs in rekening worden gebracht.

Belangrijke medeling ivm COVID-19 maatregelen: zowel consulten op  de praktijk als op afstand zijn mogelijk; dwz via veilig Zorglink beeldbellen of telefonisch.  De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) heeft extra verruiming aan gebracht voor zorg op afstand (zie www.nza.nl) Als u verkoudheidsklachten heeft, of last heeft van koorts, keelpijn of griepachtige verschijnselen, zeg dan ten alle tijden de afspraak (kosteloos) af of om in een beeldbelafspraak.

Na het inplannen van een afspraak zal u worden uitgenodigd voor mijn clientenportal en krijgt u via het clientenportal een uitnodiging om het anamneseformulier in te vullen. Zodra u client bij mij bent, kunt u via http://www.mijnorthobalans.nl/login/ inloggen in uw dossier. Als u bent ingelogd, kunt u mij in het portal beveiligde mails toesturen met bijlagen. Een andere manier om mij op een beveiligde manier mails of bestanden te sturen is via www.plixie.eu.

Contact

Mijn praktijk bevindt zich in Hypericon, Centrum voor Integratieve Geneeswijzen, Berg en Dalseweg 83, 6522 BC te Nijmegen. In de buurt is voldoende gelegenheid om betaald te parkeren. In de Jozef Isrealstraat kunt u gratis parkeren (200 meter lopen). Na aankomst kunt u plaats nemen in de wachtruimte beneden in het gebouw (op dinsdag) of in de wachtkamer op de eerste verdieping (overige dagen).

Emailadres: info@orthobalans.nl Telefoonnummer: 0624129903

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, woensdagmiddag (om de week), donderdagmiddag en vrijdag. Mijn praktijkruimte bevindt zich op de bovenste verdieping. Omdat er geen lift in het gebouw is, werk ik op dinsdag beneden in het gebouw.

Heeft u een klacht? Ik ben aangesloten bij een geschillencommissie die gebruikt maakt van een klachtenregeling. Meer informatie over hoe u een klacht kunt indienen kunt u vinden in de volgende folder van de SCAG: https://orthobalans.nl/wp-content/uploads/2022/02/folder-SCAG.pdf

Ook ben ik onderhevig aan het tuchtrecht, wat verzorgd wordt door de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (zie ook http://www.tcz.nu).

VBAG logo
Vereniging ter Bevordering van de Alternatieve Geneeswijzen onder nummer 2101002A
RBCZ logo
HBO Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (Register therapeut BCZ®
of HQT ® (High Quality Therapist) onder nummer 911015R
SCAG logo
Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen onder nummer 13572