In mijn praktijk staat verbinden met wie je in wezen bent en welke voeding je nodig hebt centraal. Voeding kan vertaald worden in letterlijke voeding en orthomoleculaire ondersteuning, maar ook de juiste geestelijke voeding kan van belang zijn. Heel maken is niet mogelijk zonder het voelen van ruimte en verbinding. Door de verbinding met je kracht en ruimte te ervaren, wordt het zelf genezend vermogen aangesproken. Voor iedereen is de ingang voor het herstellen van de verbinding en balans uniek. Het ervaren van ‘klachten’ is voor mij een uitnodiging voor het ervaren van een diepere innerlijke heelheid.

Mijn ervaring heeft mij de afgelopen jaren laten zien dat mijn kracht ligt op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde en het versterken van het lichaamsbewustzijn en zelf herstellend vermogen. Het versterken van de verbinding met jezelf, en mild en liefdevol kunnen zijn voor jezelf is hiervoor essentieel. In jezelf ligt een oneindige helende draagkracht die nooit verloren gaat. Haptotherapie kan bijdragen aan het dieper verbinden met je eigen basis en kracht.

jacq5

Mijn achtergrond is zeer divers. Ik ben afgestudeerd in de orthomoleculaire geneeskunde en heb medische basiskennis op HBO niveau. Daarnaast heb ik ook een wetenschappelijke opleiding afgerond , waardoor ik Drs. voor mijn naam mag zetten. Tijdens mijn wetenschappelijke studies was ik reeds geboeid door holistische wetenschap; wat tevens het centrale onderwerp van mijn Master-scriptie was.

Ik ben afgestudeerd als haptotherapeut bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH, 4 jarige SNRO post HBO opleiding). Ik heb daarnaast langdurige opleidingen op het gebied van intuïtieve en creatieve ontwikkeling (diverse healing/reading methoden) gevolgd. Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van EMDR (Instituur voor Psychodynamica), Emotional Freedom Technique (EFT), familieopstellingen en Enneagram.

Mijn praktijk is gevestigd in Centrum voor Integratieve Geneeskunde Hypericon, waar ik teamlid ben. In dit centrum werken diverse huisartsen en therapeuten die werken vanuit een holistische benadering. Voor meer informatie over Hypericon en een chronologisch overzicht van mijn opleidingen verwijs ik u naar de volgende link: http://www.hypericon.nl/orthomoleculairetherapie.php

Naast mijn werk in mijn praktijk, geef ik zelf ook les en geaccrediteerde bijscholingen aan therapeuten, artsen en psychologen. Ik heb voor diverse orthomoleculaire stichtingen en opleidingen als docent, schrijver of adviseur gewerkt (Orthokennis, SOE, Health Benefits, Gamedi). Omdat de werkzaamheden elkaar voeden, vind ik het leuk om mijn docentschap te combineren met mijn praktijk.

Meer informatie over mijn biografie en mijn holistische kijk op hormonen en gezondheid kunt u vinden in de volgende radio-uitzending en blog; https://open.spotify.com/episode/3lqkSBEA5J2VDJhgxGMm04

In mijn leven heb ik in diverse landen gewoond en gewerkt, waaronder Bolivia, Brazilië en Zimbabwe. Iedereen met wie ik me verbonden heb, hebben me geïnspireerd en me een stukje op weg geholpen. Mijn levensweg gaat met vallen en opstaan; juist hierdoor heb ik mijn kracht kunnen ervaren. Belangrijke inspiratiebronnen zijn voor mij stilte en de natuur. Door het wonen in een Inca gemeenschap in de Andes heb ik de kracht van sjamanisme en rituelen ervaren. Een reis en het leggen van een geometrisch patroon in Egypte heeft een mij een dieper weten en wijsheid laten zien.  In essentie is alles aanwezig, geometrisch geordend en in balans. Ik kan je op weg helpen naar het (opnieuw) ervaren van deze balans en kracht, en ontdekken van nieuwe ruimte om nog meer jezelf te kunnen zijn.

Ik zie mezelf als begeleider en coach om je hiervoor de juiste ondersteuning aan te reiken. De ondersteuning die ik aanbied ligt op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde en haptotherapie. Hetgeen ik aanbied vat ik wel eens samen onder de noemer ‘conscious medicine’; een innerlijke reis naar genezing.

Voor meer informatie over mijn achtergrond en werkwijze, raad ik u aan het volgende artikel te lezen. Het artikel is verschenen in het februarinummer van het VNGK, Vakblad voor de Natuurgeneeskundige. Via de volgende link gaat u naar het artikel: https://www.vngk.nl/de-praktijk-van/praktijk-jacqueline-elferink/

Voor het volledige artikel verwijs ik u naar mijn blog: https://www.orthobalans.nl/blogs