Facebook LinkedIn

Wie ben ik

 

12208757_529743293856489_3110067446724406242_n

 

In mijn therapie staat verbinden met wie je in wezen bent en welke voeding je nodig hebt centraal. Voeding kan vertaalt worden in letterlijke voeding en orthomoleculaire ondersteuning, maar ook de juiste geestelijke voeding kan van belang zijn. Heel maken is niet mogelijk zonder verbinden. Door de verbinding met je eigen kracht te ervaren, wordt je zelfgenezend vermogen aangesproken. Voor iedereen is de ingang voor het herstellen van de verbinding en balans uniek.

Mijn ervaring heeft mij de afgelopen jaren laten zien dat mijn kracht ligt op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde en verbinden. Om deze reden noem ik mezelf, naast orthomoleculair therapeut, ook wel een Verbinder. De verbinding kan zich vertalen in een brug slaan tussen reguliere en complementaire geneeswijzen, maar ook op het gebied van het versterken van de verbinding met jezelf.

Mijn achtergrond is zeer divers. Ik ben afgestudeerd in de orthomoleculaire geneeskunde en heb medische basiskennis op HBO niveau. Daarnaast heb ik ook een wetenschappelijke opleiding afgerond , waardoor ik Drs. voor mijn naam mag zetten. Tevens heb ik opleidingen voor intuïtieve en creatieve ontwikkeling (healing/reading), een haptotherapie opleiding en bijscholingen in de EMDR gevolgd.

Mijn praktijk is gevestigd in Centrum voor Integratieve Geneeskunde Hypericon, waar ik teamlid ben. In dit centrum werken diverse huisartsen en therapeuten die werken vanuit een holistische benadering. Voor meer informatie over Hypericon en een chronologisch overzicht van mijn opleidingen verwijs ik u naar de volgende link: http://www.hypericon.nl/orthomoleculairetherapie.php

Naast mijn werk in mijn praktijk, geef ik zelf ook trainingen, bijscholingen, workshops en advies. Ik heb voor diverse orthomoleculaire stichtingen en bedrijven als trainer, schrijver of adviseur gewerkt (Orthokennis, SOE, Health Benefits, Atrium). Omdat de werkzaamheden elkaar voeden, vind ik het leuk om mijn advies- en trainingswerk te combineren met mijn praktijk.

In mijn leven heb ik in diverse landen gewoond en gewerkt, waaronder Bolivia, Brazilië en Zimbabwe. Hier heb ik van lokale genezers en vrienden ook veel mogen leren. Iedereen met wie ik me verbonden heb, hebben me geïnspireerd en me een stukje op weg geholpen. Belangrijke inspiratiebronnen voor mij zijn tevens de natuur en de Heilige Geometrie. In essentie en in de natuur is alles geometrisch geordend en in balans. Ik kan je op weg helpen naar het (opnieuw) ervaren van deze balans en kracht.

Ik zie mezelf als begeleider en coach om je hiervoor de juiste ondersteuning aan te reiken. De ondersteuning die ik aanbied ligt primair op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde. Daarnaast werk ik ook intuïtief en kan ik, indien nodig, ook extra (psychologische) ondersteuning aanbieden. Deze ondersteuning kan liggen op het gebied van haptonomie, EMDR, hart coherentie, rouwverwerking en/of healing.

Voor meer informatie over mijn achtergrond en werkwijze, raad ik u aan het volgende artikel te lezen. Het artikel is verschenen in het februarinummer van het VNGK, Vakblad voor de Natuurgeneeskundige. Via de volgende link gaat u naar het artikel: https://www.vngk.nl/de-praktijk-van/praktijk-jacqueline-elferink/

Voor het volledige artikel verwijs ik u naar mijn blog: http://www.orthobalans.nl/blogs