Burn-out: Terug naar eigen levenskracht

Green Violet-ear by Mdf

In mijn praktijk kom ik regelmatig cliënten tegen die door te veel prikkeling, activiteit en perfectionisme een disbalans ervaren.

Stress is een oerkracht om te overleven. Evolutionair gezien heeft jagen een belangrijke functie; het dient om jezelf te voeden. Tegenwoordig wordt het jagen echter te vaak ingezet om erkenning te krijgen en aan verwachtingen van de buitenwereld te voldoen. Men gaat hierin aan zichzelf voorbij en verliest het contact met de eigen levenskracht en essentie. Het herstel van dit contact is van wezenlijk belang voor een duurzaam herstel.

Wanneer we onszelf opjagen en we dit niet meer kunnen stoppen, volgt een proces van uitputting en stress. De sympathicus is hyperactief, en er is een chronisch gevoel van onrust. Het zenuwstelsel is overbelast en geeft een inflammatoire respons, wat de overleving van onze neuronen vermindert. De negatieve spiraal naar degeneratie is ingezet. Naast vermoeidheid en onrust ervaart men vergeetachtigheid, angst en een gebrek aan concentratie.

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van burn-out, maar ook angst en depressie. Ik streef er naar het neuro-endocriene profiel en immunologische ontregelingen in kaart te brengen. Stap voor stap wordt er, met ondersteuning van natuurlijke middelen, gewerkt naar neuro-endocrien en immunologisch herstel. Voor het herstel van de ontregelingen is het ervaren van rust en stilte echter cruciaal. Bewustzijnsontwikkeling is van groot belang om zich niet meer te laten opjagen en momenten te creëren om stil te staan en contact te maken met de eigen essentie. Tijdens mijn consulten wordt er daarom ook ruimte gemaakt voor bewustzijnsontwikkeling en reflectie.

 

Vergelijkbare berichten