In verbinding met je natuur, de kracht van de geometrie

De natuur laat ons zien dat alles in essentie aanwezig is, het hoeft alleen nog maar tevoorschijn te komen.  De zonnebloem laat de zonnekracht die in de natuur aanwezig is heel duidelijk zien. Om tot volle groei te komen heeft het zonlicht en de juiste aarde nodig. De zonnebloem heeft een geometrisch patroon; de pitten zijn geschikt in een spiraalvorm volgens een Fibonacci-reeks patroon. De Fibonacci-reeks vormt de rekenkundige basis voor de Gulden Snede en is een verhouding van 1 staat tot 1.618. In deze verhouding is ook ons lichaam opgebouwd, maar ook bijvoorbeeld in veel planten en ons sterrenstelsel is de Gulden Snede terug te vinden.

 

De geometrie vormt de blauwdruk in de natuur; zonder deze orde zou er chaos ontstaan. In ons lichaam is deze verhouding ook aanwezig; in ons DNA, in elke cel, maar ook bijvoorbeeld ook in onze hartslagpatroon. Als deze verhouding wordt verstoord kan dit leiden tot ziekte en het ervaren van chaos of  bijvoorbeeld disbalans.  In ieder mens is de geometrische ordening en balans van in essentie aanwezig. Leven in verbinding je eigen natuurlijke kracht, is de sleutel voor je eigen potentieel en het creëren van eigen levenspad.

 

Orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van de kracht van de natuur en kan deze kracht, die in iedereen aanwezig is, versterken. Het ontgiften van het lichaam kan hier bijvoorbeeld toe bijdragen, maar soms heb je juist letterlijk meer voeding nodig om krachtiger te worden. Natuurlijke middelen kunnen daarnaast herstelprocessen ondersteunen.

 

zonnebloem blauw

 

seashell-754014_1280

Vergelijkbare berichten