Relatie darmklachten en psychische klachten

 
darmen
Bacteriële componenten in onze darmen kunnen ontstekingen veroorzaken. Maar de bacteriën in onze darm kunnen ook neurotransmitters nabootsen en ons zenuwstelsel belasten met toxische metabolieten zoals ammoniak. De signalen die vanuit de darm de hersenen bereiken, activeren gebieden in de hersenen die een rol spelen in het activeren van schrik en angst. De darm en haar flora spelen een sleutelrol in onze (psychische) gezondheid en de prikkelgevoeligheid van het zenuwstelsel in onze darmen. Indien je last hebt van een prikkelbaar darmsyndroom of andere klachten hebt aan je immuunsysteem of zenuwstelsel, kan het zinvol zijn een ontlastingsonderzoek te laten uitvoeren. Er wordt dan een analyse gedaan naar de darmflora, conditie van de slijmvliezen, vertering en/of er een bacteriële of parasitaire belasting. Naar aanleiding van de uitslagen wordt er, met behulp van voeding en natuurlijke middelen, een behandelplan opgesteld, waarin wordt gestreefd naar een betere balans in de darmen en het zenuwstelsel. Voor meer informatie, neem gerust contact op!

Vergelijkbare berichten